Pojam gospodarska vozila najčešće obuhvaća vozila čija glavna zadaća nije prijevoz putnika, već prijevoz teške robe, materijala, opreme, alata i drugih stvari koje čine svakodnevnicu jednoga obrtnika.

Gospodarska vozila najčešće imaju dva ili tri sjedišta za putnike, no veliki tovarni prostor iza sjedišta ono je zbog čega je ovaj tip vozila popularan diljem svijeta za razne poslovne, ali i privatne svrhe.

Ako razmišljate o kupnji novog ili rabljenog gospodarskog vozila, odlična stvar je što je u ovom segmentu vozila ponuda odlična, a o tome kako se Citroen predstavio na tržištu u ovom segmentu i više o modelima Citroen Jumper, Citroen Jumpy i Citroen Berlingo pročitajte u nastavku teksta.

 

Citroen Jumper

 

Za neke korisnike pojam najbolje gospodarsko vozilo označava vozilo sa najvećim tovarnim prostorom, a upravo ovdje Citroen Jumper dominira.

Novi Citroen Jumper najveći je Citroenov model u kategoriji lakih gospodarskih vozila, a karakteriziraju ga obilje korisnog volumena teretnog prostora, odlična opremljenost tehnologijom i mnoštvo prostornih kombinacija kako bi ispunio svaku poslovnu svrhu.

Citroen Jumper specifikacije:

  • Najbolja širina tovarnog prostora u kategoriji (Best in class)
  • Između unutarnjih blatobrana (1.42 m)
  • Između bočnih stranica (1.87 m)
  • Od 8 do 17 m3 tovarnog prostora

Korisna duljina također se može mjeriti s najboljim vozilima u kategoriji:

  • Klizna bočna vrata s otvorom širine do 1,25 m
  • Stražnja vrata visine do 2,03 m – najveća u klasi
  • Kut otvaranja stražnjih vrata do 270°

 

Citroen Jumper obiluje opremom i tehnologijom koja olakšava i čini ugodnom svakodnevnu vožnju, a navedena tehnologija uključuje Bluetooth set za telefoniranje slobodnih ruku, kameru za vožnju unatrag, sustav za nadzor brzine na nizbrdici, pomoć za kretanje pri kosini, funkciju “Load Adaptive Control” koja omogućava precizniju preraspodjelu učinkovitosti djelovanja ESP-a, sustav za nadzor tlaka u gumama i sustav za upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka.

Cijena za novi Citroen Jumper kreće već od 167.190 kuna bez PDV-a. Navedena cijena vrijedi isključivo za pravne osobe.

Ako vas zanima rabljeni Citroen Jumper, pogledajte našu kompletnu ponudu rabljenih vozila.

 

Citroen Jumpy

Citroen Jumpy ubraja se u kategoriju srednjih dostavnih vozila čija ukupna masa iznosi maksimalno do 3.5 tona, a u prodaji je dostupan u tri različite duljine – XS: 4.60 m, M: 4.95 m i XL: 5.30 m.

Novi Citroen Jumpy izrazito je praktičan i učinkovit, a ono što korisnici ističu kao najveću prednost izrazita je lakoća upravljanja i vožnje.

Od svog prvog pojavljivanja na tržištu, novi Jumpy utvrdio je svoju poziciju kao najbolji partner svakog poslovnog korisnika, a tu poziciju potvrdila je i udruga Hrvatskih automobilskih novnara koji su mu dodijelili posebno priznanje za najbolje lako komercijalno vozilo 2017. godine.

Novi Jumpy raspolaže sa 6.6 m3 tovarnog prostora i maksimalnom nosivošću do 1375 kg.

Cijena novoga Jumpyja kreće već od 163.800 kuna bez PDV-a no ako više preferirate kupovinu rabljenog vozila, u našoj ponudi rabljenih vozila možete pronaći rabljeni Citroen Jumpy s malo prijeđenih kilometara i vrlo prihvatljivom cijenom.

 

Citroen Berlingo

 

Među najbolja gospodarska vozila definitivno moramo uvrstiti i novi Citroen Berlingo Furgon koji je zadržao sve pozitivne karakteristike i adute svojih prethodnika no u još suvremenijem i modernijem izdanju.

Berlingo je svojevrsni začetnik klase višenamjenskih teretnih vozila koji zahvaljujući svojoj modularnosti, praktičnosti, udobnosti, obilju tovarnog prostora i okretnošću predstavlja izvrstan odabir za gradsko dostavno vozilo.

Novi Berlingo dolazi u dvije izvedbe, M i XL koje se razlikuju po obujmu prtljažnog prostora. Obujam prtljažnika tako kod izvedbe M iznosi 775 litara, a u izvedbi XL 1050 litara prtljažnog prostora.

Novi Berlingo pokreću već provjereni i štedljivi benzinski PureTech i dizelski Blue HDi motori tako da kupci mogu birati između 1.2 PureTech S&S benzinskog motora sa 110 konjskih snaga ili 1.5 Blue HDi S&S dizelskih motora sa 100 ili 130 konjskih snaga.

Najbolja dostavna vozila

 

Tržište lakih gospodarskih vozila nudi obilje izbora za kupce no koje će biti najbolje dostavno vozilo za vas ovisit će najviše o vašim poslovnim potrebama. Stoga je prije kupnje potrebno u obzir uzeti više faktora, od vrste i veličine robe i materijala koje prevozite, broja putnika koje prevozite, odgovarajuće vrste karoserije (otvorena ili zatvorena), motora odgovarajuće snage, ukupne nosivosti te tehnologije koja olakšava i čini sigurnijom svakodnevnu upotrebu.

Ako ste zainteresirani za kupnju novog ili rabljenog gospodarskog vozila, pogledajte našu ponudu novih i rabljenih vozila i izaberite idealan Citroen za svoje potrebe.