Citroen C3 je od svog prvog predstavljanja 2002. do danas ostvario odličan uspjeh i uvijek je bio vrlo dobro prihvaćen kod publike. Iako su prve dvije generacije Citroena C3 u segmentu dizajna bile ipak malo konzervativnije, novi Citroen C3 treće generacije na svjetsku je automobilističku scenu izašao u mnogo snažnijem, suvremenijem i zabavnijem stilu. 

U 2019. je u Europi C3 bio među 5 najprodavanijih automobila u svome segmentu, a danas  bok uz bok stoji s konkurentskim proizvođačima supermini klase kao što su Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio i Volkswagen Polo.

 

Ako ste u potrazi za novim ili rabljenim vozilom marke Citroen kojeg krase vrhunska udobnost, bogata tehnološka opremljenost i unikatan stil, Citroen C3 odličan je izbor. 

U nastavku teksta pročitajte više o modelu novoga Citroena C3 (2021.), njegovim tehničkim karakteristikama, vanjskom i unutarnjem izgledu, bogatoj opremi i cjenovnim modelima.

Citroen C3 Vanjski Izgled

 

 

Novi Citroen C3 2021 vanjski izgled

Novi Citroen C3 predstavlja svojevrsnu evoluciju treće generacije modela C3 iz 2016. godine koji je ostvario odličan globalni uspjeh sa 750.000 prodanih primjeraka.

Na prvi pogled, novi C3 izgleda jedinstveno, sa snažnom osobnošću, širokim konturama i dinamičnim stavom, a sa svojim fuidnim linijama i istaknutim grafičkim elementima, ističe se njegova šarolika osobnost, ali i opušteniji stav. 

 

Glavne konkurente u klasi predstavljaju mu Volkswagen Polo, Renault Clio, Seat Ibiza, Ford Fiesta, Nissan Micra, Mazda 2, Škoda Fabia i Hyundai i20.

Vanjski izgled modela C3 najbolje bismo mogli opisati kao suvremen, moderan i svjež, a  boje karoserije između kojih možete birati su: 

 

 • Crvena Elixir
 • Plava Spring
 • Siva Acier
 • Siva Platinum
 • Bež Sable
 • Bijela Banquise
 • Crna Perla Nera

Navedene boje karoserije možete kombinirati s 4 boje krova (plava Emeraude, crna Onyx, crvena Aden i Opale bijela) što uz 4 dostupna Color paketa omogućava do čak 97 opcija za vanjsku  personalizaciju vozila. 

 

Unutrašnjost Citroena C3 također je impozantna, ali i vrlo praktična i domišljata. Glavna odlika interijera je vrhunska udobnost sjedišta za koju je zaslužna “Advanced Comfort” tehnologija, ali za pohvaliti je i visoka kvaliteta završne obrade sa mnoštvom mekanih površina te puno dostupnih i praktičnih pretinaca za stvari. Dostupni su domišljati i veliki središnji pretinac, prostrani pretinci u vratima te najveći u klasi pretinac za rukavice od (6.25 l).

Novi Citroen C3 2021. interijer

Citroen C3 Tehničke Karakteristike

 

 

Dužina novog C3 manja je od 4 metra, što ga čini vrlo agilnim i upravljivim u gradskom prometu, a 5 vrata i 5 mjesta za putnike čini ga vrlo praktičnim i prostranim i za obiteljske namjene. 

Visina  novog Citroena C3 iznosi 1.4 m, a širina 1.74 m, dok obujam prtljažnika iznosi odličnih 300 litara, što je više nego kod konkurentskih Corse, Fieste i Peugeota 208. Preklapanjem stražnjih sjedala obujam prtljažnika povećava se na zavidnih 922 litre.

 

Kad govorimo o tehničkim karakteristikama Citroen-a C3 svakako moramo spomenuti super efikasne i štedljive dizelske Blue HDi i benzinske PureTech motore najnovije generacije. 

Benzinski trocilindarski motori dolaze u dvije izvedbe s ručnim mjenjačem. To su PureTech 83 S&Si i PureTech 110 S&S sa Start & Stop tehnologijom, dok je dizelski motor dostupan u verziji Blue HDi 100 S&S (Stop&Start) također s ručnim mjenjačem 

Za ljubitelje automatika, dostupna je verzija sa benzinskim PureTech 110 S&S motorom i EAT6 automatskim mjenjačem. 

Model C3 krasi i obilje inteligentne tehnologije koja vozačima olakšava život u svakodnevnim situacijama.

 

Citroen C3 inteligentna tehnologija:

 

 • Connected Cam Citroen – kamera visoke rezolucije
 • Upozorenje na opasnost od sudara
 • Coffee Break Alert 
 • Sustav prepoznavanja prometnih znakova
 • Sustav za pomoć pri parkiranju
 • Active Safety Break sustav kočenja u nuždi
 • Automatsko prebacivanje između dugih i kratkih svjetala
 • 3D povezana navigacija s prepoznavanjem glasa (ovisno o paketu opreme)
 • Kamera za vožnju unatrag
 • Sustav upozorenja za nenamjeran izlazak iz voznog traka
 • Sustav nadzora mrtvog kuta
 • Pomoć pri kretanju na kosini

Novi Citroen C3 Cijena

 

 

Novi Citroen C3 dostupan je u 3 modela koji se razlikuju po paketima opreme i cijeni. 

Cijena modela Citroen C3 FEEL sa klima uređajem, audio sustavom sa USB-om i Bluetoothom, regulatorom/limitatorom brzine i multifunkcijskim upravljačem, daljinskim centralnim zaključavanjem, tehnologijom za pomoć pri kretanju na kosini, prednjim električnim podizačima stakala i tehnologijom za upozorenje na nenamjerno prelaženje crte (AFIL) kreće od 97.900 kuna s PDV-om. 

Cijena modela C3 FEEL PACK kreće od 103.500 kn s PDV-om dok cijena najbogatije SHINE verzije kreće od 115.320 kn s PDV-om.