Sve fanove SUV klase vozila koji traže novi ili rabljeni automobil razveselit će činjenica da je ponuda u ovoj klasi vozila odlična i vrlo raznovrsna. Rast popularnosti SUV klase vozila prerastao je u pravi trend koji traje i danas.

U 2020. i Francuzi su se dobro pripremili za trendove, tako da ni Citroen ne zaostaje za utrkom u koju je ušao sa svojim modelom Citroen SUV C5 Aircross, koji je sa svojim inovativnim dizajnom u SUV segment vozila unio dašak svježeg zraka, a ljestvicu udobnosti podigao na sasvim novu razinu.

Udobnost, praktičnost, prostranost, kvaliteta interijera i sigurnost odlike su Citroena C5 Aircross, tako da bok uz bok stoji s konkurentima kao što su Honda, Nissan, Kia Volkswagen, Ford, Hyundai i Peugeot.

Ako ste u potrazi za novim ili rabljenim automobilom SUV klase – prostranim, udobnim i sigurnim, s mnoštvom tehnologije, Citroen C5 Aircross definitivno je među favoritima.

Detaljnije o modelu Citroen C5 Aircross, njegovim specifikacijama i cijeni pročitajte u nastavku teksta.

SUV Citroen C5 Aircross – općenito o modelu

 

Citroen C5 Aircross recenzija i cijena 2

Citroen C5 Aircross spada u srednju kategoriju SUV vozila, u kojoj mu najveće rivale predstavljaju modeli kao što su Nissan Qashqai, Ford Kuga, Kia Sportage, Honda CR-V Peugeot 3008, Renault Kadjar, Škoda Karoq, Hyundai Tucson i Mazda CX-5.

Ako u obzir uzmemo vozne osobine, praktičnost i završnu kvalitetu izrade, C5 Aircross se po kvaliteti nalazi u istom rangu kao navedeni automobili, no ono u čemu Citroen definitivno prednjači i zbog čega i dalje osvaja srca vjernih fanova diljem svijeta su njegova udobnost i unikatan francuski stil.

No daleko od toga da je C5 Aircross samo privlačan za oko. Kupci naime u novom C5 Aircrossu na izbor imaju i vrhunske dizelske i benzinske motore odličnih performansi i zadovoljavajuće potrošnje.

C5 Aircross u pravom je SUV duhu podignut od poda i vozača stavlja u povišenu vozačku poziciju što pruža osjećaj preglednosti i sigurnosti.

Sve u svemu, C5 Aircross je vrlo unikatan i privlačan automobil koji prilikom kupovine na izbor stavlja mnoštvo opcija za personalizaciju. Moguće je izabrati između čak 30 kombinacija boja eksterijera vozila i 5 tema unutrašnjosti.

novi Citroen C5 Aircross recenzija i cijena 3

Citroen C5 Aircross specifikacije

Citroen C5 Aircross na izbor nudi nekoliko učinkovitih i snažnih Euro 6.2 motora, a možete birati također između ručnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa ili automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa.

Dostupna su dva benzinska motora:

● PureTech 130 S & S s ručnim mjenjačem sa 6 brzina te

● PureTech 180 S & S s 8 brzinskim automatskim mjenjačem.

Dizelski motori dostupni su u tri verzije:

  • BlueHDi 130 – ručni mjenjač sa šest brzina

  • BlueHDi 130 – automatski mjenjaš sa osam brzina

  • BlueHDi 180 S & S – automatski mjenjač s osam brzina

C5 Aircross – Vanjski izgled

Citroen C5 Aircross obiteljski je SUV automobil što se najbolje vidi i po njegovoj veličini. Sa svojih 4.5 metara dužine, jedan je od najvećih Citroenovih modela.

Širina automobila je 1969 mm sa sklopljenim retrovizorima, visina s krovnim nosačima 1689 mm, a visina od podloge tipična je za terence i iznosi 230 mm.

C5 Aircross – Interijer

novi Citroen C5 Aircross interijer

Interijer Citroena C5 Aircross tipičnog je francuskog karaktera s mnogo mekih površina. Interijer je vrlo prostran, a široka sjedala s “Advanced Comfort” tehnologijom te ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima učinili su vožnju u ovom automobilu pravim doživljajem.

Dizajn interijera vrlo je praktičan, s mnoštvom velikih i dubokih pretinaca, a posebno praktična su tri individualna stražnja sjedala koja se mogu pomicati neovisno.

C5 Aircross nudi i obilje prtljažnog prostora, s “Best in Class” prtljažnim prostorom zapremine od 580 do 720 litara.

Novi Citroen C5 Aircross Cijena

Cijena novog Citroena C5 Aircross kreće već od 182.852 HRK s PDV-om za LIVE verziju, a penje se do 241.753 HRK s PDV-om za SHINE verziju s najbogatijim paketom opreme.

Novi C5 Aircross nudi obilje mogućnosti za personalizaciju što uključuje i 30 vanjskih mogućih kombinacija sa sedam boja karoserije i tri Color paketa. Vanjske boje ( Bijela Perla Nacre, Plava Tijuca, Siva Acier i Siva Platinum) možete kombinirati s krovom boje Perla Nera.

Novi Citroen C5 Aircross – Tehnologija

Tehnološki, novi C5 Aircross je bogato opremljen, a od sigurnosne tehnologije dostupno je:

● Kamera za vožnju unatrag

● Kontrola stabilnosti prikolice

● Pomoć kod kretanja na brdu (Hill start assist).

● Grip Control with Hill descent assist

● Upozorenje o izlasku iz vozne trake

● Upozorenje za pažnju vozača

● Senzor mrtvog kuta

● Smartbeam prednja svjetla

● Pomoć kod vožnje na autocesti

● Prilagodljivi tempomat sa funkcijom Stop&Go

● Aktivna sigurnosna kočnica

● Upozorenje o riziku sudara

● Prepoznavanje i preporuka ograničenja brzine

● Ulazak i start vozila bez ključa

● Električna ručna kočnica

● Pomoć pri parkiranju

Rabljeni Citroen C5 Aircross

Ako želite proći što jeftinije i ne smeta vam što automobil nije nov, rabljeni Citroen C5 Aircross odličan je izbor, a prošlogodišnjih modela može se pronaći s minimalnom kilometražom.

Pogledajte kompletnu ponudu CiB Commerce rabljenih vozila i pronađite Citroen po svojoj mjeri.