Počinjete tražiti novi automobil i mislite da je ulaganje u rabljeni prava opcija. Dakle, što je za vas bolje, kupnja rabljenog automobila od auto kuće ili privatnog vlasnika? Cijena vozila, njegovo stanje i ukupna praktičnost važni su čimbenici koje treba uzeti u obzir kada ste u potrazi za novim rabljenim vozilom.

Cijena

Većina ljudi koji traže rabljeni automobil najviše pažnje pridaju početnoj cijeni vozila. Međutim, financijski treba uzeti u obzir mnogo više od same tražene cijene automobila.

Kada tražite rabljeno vozilo, vjerojatno ćete otkriti da su tražene cijene automobila koje prodaju privatni prodavači često niže od cijena koje nude auto kuće. Također ćete vjerojatno otkriti da privatni prodavači općenito ne nude opcije financiranja. To znači da kada kupite automobil od privatnog prodavača, platit ćete punu traženu cijenu unaprijed za automobil kakav jest. Alternativno tome, kada kupujete automobil od auto kuće, obično imate mogućnost plaćanja za svoj automobil tijekom određenog vremenskog razdoblja, a tražena cijena često uključuje malo više sigurnosti vozila, o čemu ćemo kasnije raspravljati.

Ostali financijski čimbenici koje treba uzeti u obzir uključuju pregovore o cijeni i opcije zamjene vozila. Privatni prodavači često su spremni prodati svoje vozilo za nešto nižu cijenu od tražene zato što su mu namjerno postavili veću kako bi ostavili prostora za pregovore. Auto kuće su često manje fleksibilne u smislu pregovora o cijeni međutim, one obično nude mogućnost otkupa vašeg trenutnog vozila i oduzimaju tu vrijednost od cijene novog. Privatni prodavači rijetko to nude kao opciju.

Stanje vozila

Kao što smo ranije spomenuli, tražena cijena auto kuće za njihova rabljena vozila može doći uz dodatnu sigurnost. Određena zastupstva prodaju certificirana rabljena vozila, što znači da vozila koja prodaju imaju posebno jamstvo i da su prošla službene preglede i sve potrebne popravke. To znači da kupujete pouzdano, ispravno vozilo.

Privatni prodavači ne uključuju ovu vrstu osiguranja. Budući da ne moraju brinuti o reputaciji kao auto kuće, oni prodaju svoje automobile bez jamstva ili pregleda. To ne znači da je kupnja od privatnog trgovca loša opcija; to jednostavno znači da ćete morati dodatno istražiti kako biste bili sigurni da kupujete pouzdan automobil. Neka uvijek mehaničar kojem vjerujete pregleda vaš potencijalni automobil prije nego što ga kupite, također provedite vlastita istraživanja tražeći izvješće o vozilu(km, servisna knjiga itd.).

Pogodnosti

Dodatna istraživanja koja se odnose na kupnju automobila od privatnog prodavača mogu mnoge kupce navesti na kupnju od auto kuće jer je na neki način prikladnija opcija za mnoge ljude. Auto kuće unaprijed daju podatke o automobilu i osiguravaju kupnju vozila u ispravnom stanju. Privatni prodavači, s druge strane, možda neće pružiti sve informacije o automobilu koje su vam potrebne za donošenje mudre odluke.

Auto kuće rješavaju većinu papirologije umjesto vas kada kupujete njihovo vozilo. Kada kupite automobil od privatnog prodavača, oboje ste odgovorni za ispravno rukovanje svim povezanim papirima.

Auto kuća ili privatni vlasnik: što je najbolje za vas?

U konačnici, odluka o kupnji novog vozila ovisi o vašoj osobnoj situaciji i preferencijama. Vaše znanje o vozilima, vaše financije i vremenski okvir dolaze u obzir pri određivanju gdje ćete kupiti svoj novi rabljeni automobil. Nemojte zaboraviti; vaše vlastite preferencije trebale bi biti odlučujući čimbenik kada tražite automobil.

Ovdje u CIB COMMERCE-u, znamo da će vam među rabljenim automobilima u našem inventaru sigurno nešto zapeti za oko. Kontaktirajte još danas kako biste zakazali probnu vožnju!